inhetgroenlogo groen rgb anwb

In search of an accommodation during Jera on Air? Check our prices.

 

Rust, ruimte en gezelligheid

Natuurrijke omgeving

Veel fiets- en wandelroutes

Persoonlijk

Folder

Vraag vrijblijvend onze folder aan om nog beter een beeld te krijgen van onze minicamping en onze gegevens altijd bij de hand te hebben.

 

Wandelroute van Pip de muisPip de Muis

Vanaf Minicamping De Linde ligt er een educatieve wandelroute van 2,5km gebaseerd op kennis van de kinderen van de onderbouw van de basisschool. De route is goed te belopen, maar met de kinderwagen wordt het wel een beetje lastig op de bospaadjes.
De route van Pip de Muis start vanaf de camping en is geheel bewegwijzerd met routepaaltjes.
Als je de letters LL (LindeLand) volgt, kan er weinig mis gaan.

kriebelbeestjesVoorzien van een rugzak met diverse spullen, zoals een routeboekje, zoekkaarten, een verrekijker, potjes, wasco krijtjes, vergrootglas en schepnet, kun je op pad.
Pip de Muis vertelt het een en ander over de omgeving van Merselo. Met name over het bosgebied wat direct aan de camping is gelegen.
Lekker een middag de natuur in met de kinderen om ze het leven in en om het bos te laten ontdekken en beleven.

Eens kijken welke diertjes je allemaal ziet, met behulp van de zoekkaarten die je in je tas vind. Haal eens een stukje losliggend boomschors van een boomstam af en zie hoeveel beestjes er onder een stukje schors leven.

Om de nodige rustpunten voor de kinderen in te bouwen, staan er hier en daar ook bankjes langs de route.
De tocht duurt ongeveer anderhalf tot 2 uur, afhankelijk hoeveel opdrachten je wil maken.

"Ik heb Pip de Muis onderweg helemaal niet gezien. Maar ik denk dat die in zijn holletje is gebleven, want ik ben helemaal goed gelopen met het boekje. Ik had hem niet nodig om mij de weg te wijzen."

Wat is er nou mooier dan zelf inkt maken met bloemen, bessen en vruchten die je onderweg tegenkomt. Uiteindelijk ligt bij terug komst het boek van Pennelikker klaar en een kroontjes pen, om met jou zelf gemaakte inkt iets te schrijven in het boek van Pennelikker.verrassing onder boomschors


Het pad van "Humpie de Kabouter en Platvoet de Reus" is te belopen.. Deze tocht gaat over een lengte van 5 km. En zal  met name de stuifduinen in de omgeving aandacht geven. Ook hier geldt, lekker met een tas vol spullen op pad en zien wat de natuur allemaal te bieden heeft. Dit pad is volledig bewegwijzerd via de knoopuntenroute en extra aangeduid met LL (LindeLand).

 

Minicamping De Linde
Haag 43
5815 CB Merselo
Tel:+31 (0)478-541 391
Mob: +31 (0)6-31 55 32 31
Mob:
+31 (0)6-23 34 15 98

Email: info@delinderecreatie.nl
KvK 120 43 733 Noord en Midden Limburg.
IBAN: NL29 RABO 0128 1315 86

 

Minicamping De Linde is aangesloten bij:

In Het Groen anwb